Gå til innhold
keyboard_backspace Fagblogg keyboard_backspace Nu bliver vi for alvor internationale

Nu bliver vi for alvor internationale

22. jan. 2020
Jan-Erik Martinsen

Jan-Erik is a classic ‘old fox’ - in the most positive sense of the word. He has long and extensive experience with project and program management in large ICT projects from both the private and public sectors. In addition, he has many years of experience in strategic and operational management of ICT consulting companies.

Trifid er i gang i Danmark, og snart i Sverige, og vi har knyttet vigtige kontakter i Tyskland, Holland og Storbritannien.

Følg med, verden – nu kommer Trifid!

Jeg er stolt af at kunne sige, at vi snart er en virksomhed med filialer i tre lande. Vores internationale ambitioner vil gøre 2020 til et mindst lige så spændende år som i 2019.

Vores rådgivere er nu godt i gang med deres opgaver i Danmark. Inden længe vil vi også være etableret i Sverige. Processerne med de første etableringer i udlandet har været utroligt spændende og lærerige. Jeg glæder mig derfor meget til at se, hvad vi kan opnå uden for Norge.

Jeg synes, det er godt at kunne sige, at Trifid ikke længere kun er en norsk virksomhed. Det betyder, at vi bevæger os i den rigtige retning. International etablering har været et af vores mål helt fra starten af. Mindst 300 ansatte i mindst fem lande, sagde vi, da vi startede, og nu begynder vi at nærme os det mål.

Vi har knyttet vigtige kontakter i Tyskland og Holland, og vi har også indledt et godt samarbejde med nogle meget kompetente virksomheder i Storbritannien. At det er blevet sådan, er ikke en overraskelse for nogen. Hvis vi har sagt, at vi vil etablere os uden for Norge, så gør vi selvfølgelig det!

Modeller og metoder fungerer godt med lokale tilpasninger

Det er en udfordring at blive en international virksomhed, og vi havde ikke forestillet os, at der skulle være så stor forskel mellem at drive forretning i Danmark, Sverige og Norge. Vi har lært meget af at bygge relationer og få infrastruktur som advokater, revisorer og revisorer på plads.

Det har taget noget tid at blive bekendt med de lokale regler, men så er det ekstra sjovt, når vi når målet! Så langt har vi erfaret at de modeller og metoder, vi bruger i Norge, fungerer lige så godt i andre lande, når vi foretager nogle mindre, lokale tilpasninger. Det lover godt for fremtiden!

En af grundene til, at de internationale etableringer er spændende, er, at vi kan tilbyde vores medarbejdere muligheder uden for landets grænser. Nu, hvor processerne for at arbejde på tværs af landene er på plads i Norge, Sverige og Danmark, kan alle, der arbejder i Trifid-virksomhederne, påtage sig opgaver uden for deres hjemland.

Flere har sagt, at de er interesseret i at arbejde i udlandet, for eksempel i forbindelse med nystartede virksomheder. Det er vi rigtig glade for! Efter min mening er det sundt for os alle at arbejde mod det udenlandske marked. Der møder vi hårdere og anderledes konkurrence, både hvad angår pris og kompetence, og jeg tror, dette vil gøre os til bedre rådgivere. Når der er mere pres fra omgivelserne, stiller vi højere krav til os selv og yder bedre.

Vokseværk?

Man taler ofte om »vokseværk«, når nyetablerede virksomheder vokser. Det er ingen hemmelighed, at vi også har kunnet mærke dem. Der vil altid komme krævende, trættende og svære udfordringer undervejs, men dette er alligevel ikke kun negativt; tværtimod. Måden, vi håndterer og mestrer disse udfordringer på, giver os erfaringer, der udvikler os og gør os bedre sammen.

For os er en af udfordringerne at klare at strække os ud af de trygge rammer i Norge. Her hjemme i Norge er markedet rigtig godt, og det er relativt »let« at vokse. Vores hjemlige »komfortzone« kan gøre det vanskeligere at tage det næste skridt og vove at bruge ressourcer på at blive en international virksomhed. Heldigvis er vi i Trifid ikke kun ude efter at gøre det let for os selv. Vi har fortsat realiseringen af de mål, vi har sat os, i fokus, og et af målene har hele tiden været at etablere os i mindst fem lande. Dette mål arbejder vi mod, selvom det er svært, det tager noget tid, og der bestemt er en risiko for, at det ikke lykkes for os.

Daglig leder Norge

Jan-Erik Martinsen

Jan-Erik er en klassisk ringrev – i ordets mest positive forstand. Han har lang og tung erfaring med prosjekt- og programledelse i store IKT-prosjekter fra både privat og offentlig sektor. I tillegg har han mange års erfaring med strategisk og operativ ledelse av rådgivningsselskaper innen IKT. Jan-Erik er mannen man ringer når man skal være HELT sikker på at prosjektet blir gjennomført etter planen, etter budsjett og med de kvalitetsmålene man har satt.

Fagområde:
Strategi