Gå til innhold
keyboard_backspace Vores ydelser keyboard_backspace Arkitektur

Arkitektur

Vigtigt at tænke holistisk

Når en organisation ønsker at ændre en arbejdsproces eller erstatte et IT-system, er man nødt til at tænke på en holistisk måde. Der er knap isolerede systemer og processer, der lever deres eget liv.

For at gøre varige og robuste forbedringer baseret på teknologi, er vi nødt til at vide, hvordan ændringer et sted påvirker både mennesker og systemer andre steder i organisationen.

Vi tilbyder ydelser inden for disse områder:

Forretnings-arkitektur

Forretningsarkitektur er en strukturel beskrivelse af samspillet mellem forretningsstrategi, organisation, funktioner, forretningsprocesser og informationsbehov.Forretningsarkitektur betyder mindre fokus på det tekniske, mere om hvor data faktisk bruges og hvad er forretningskritiske punkter (TOGAF v. 9.1 § 3.22).

Reference-arkitektur

Referencearkitektur beskriver lag af virksomheder, applikationer, information og teknologi.Brug af referencearkitekturer bidrager til et fælles sprog, konsekvent implementering af tekniske løsninger og overholdelse af fælles standarder. Trifid kan hjælpe dig med at køre en analyse og kortlægge eksisterende systemstruktur og komme med anbefalinger om, hvad der er nødvendigt for at udvikle en optimal referencearkitektur.

Infrastruktur-arkitektur

Infrastrukturarkitektur er en beskrivelse af strukturen og interaktionen mellem platformtjenester og mellem logiske og fysiske teknologikomponenter såsom placering af it-udstyr, sikre og mindre sikre zoner, lokale og eksterne klienter.Trifid kan hjælpe med at udføre risikovurderinger, intern kontrol og tekniske foranstaltninger til forbedring af arkitekturen (TOGAF v. 9.1 § 3.73).

Applikations-arkitektur

Applikationsarkitektur er en beskrivelse af strukturen og interaktionen mellem applikationer, samlet i funktioner, der tilbyder vigtige forretningsfunktioner og administrerer dataressourcer. Trifid kan hjælpe med at forbedre og optimere dagens struktur og interaktion (TOGAF v. 9.1 § 3.4)

Informations-arkitektur

Alle skal have adgang til alt, også internt. Her er fokus på distribution af kun nødvendige data, såsom med hensyn til GDPR-overholdelse.

Sikkerheds-arkitektur

Hvilke punkter udgør en risiko for, at data går tabt? Vi har erfaring med risikovurdering og vurdering af behovet for fortrolighed, integrationer og tilgængelighed.

Alt dette er virksomhedsarkitektur

Vores konsulenter analyserer og vurderer, hvor godt de eksisterende it-systemer understøtter forskellige arbejdsprocesser.Vi forener bestyrelsen, kunden, udviklerne og driften, så alle ved, hvad projektet rent faktisk vil gøre og prøver at opnå. Vi skal forstå både nuværende, fremtidig og historisk teknologi og teknisk gæld.

Vi tilbyder også rådgivning i:

Cloudtjenester

De forskellige skyplatforme som Amazon AWS, Microsoft Azure, Google Cloud tilbyder virksomheder og organisationer enorme muligheder for forretningsinnovation, innovation og skalering. Vores konsulenter har ekspertise, kender standarderne og strukturer til at udnytte platformene på den bedst mulige måde baseret på kundens behov.

Det handler om at levere den rigtige skytjeneste, tilpasset kundens behov og betingelser. Integritet , bredde og teknologisk uafhængighed er nøglen.

De fleste virksomheders it-infrastruktur består af mange produkter og løsninger fra forskellige producenter. Det samme er tilfældet med skytjenester. En virksomhed bliver nødt til at beskæftige sig med flere producenter og tjenesteudbydere.

Trifid kan være konsulent, når man vælger skytjenester mod eksisterende IT-infrastruktur, og også hjælpe med et omfattende løsningsdesign.

Digital transformation

For at gå i gang med en digital transformation skal man ændre fokus fra teknologi til forretningsforbedring . Det er ikke IT-strategien, der vil føre til den digitale transformation, men forretningsstrategien. Hvordan kan virksomheden løse sin sociale mission på nye eller bedre måder?

Fokuser ikke på nogle teknologier eller opret stærkt operationelle strategier. Opret strategier, der lægger vægt på at transformere virksomheden. Og i digitalt modne organisationer ledes digital transformation fra toppen

Vores konsulenter har lang erfaring med digitaliseringsprojekter og kan hjælpe dig med at træffe de rigtige valg.

Kontakt os for en samtale