Gå til innhold
keyboard_backspace Fagblogg keyboard_backspace Derfor vælger jeg at blive konsulent – efter 20 år i den offentlige sektor

Derfor vælger jeg at blive konsulent – efter 20 år i den offentlige sektor

6. jan. 2020
Hildegunn Lunden
After a "whole life" in the public sector, Hildegunn chose to come to us when she decided to move to the other side of the table. Her experience from change processes in large public sector companies is worth its weight in gold to our clients who face the same kind of challenges.

Livet er kort

Jeg valgte et konsulentfirma, der arbejder med noget, jeg allerede har arbejdet længe med: digitalisering og transformation. Men hvorfor overgår jeg fra at hyre konsulenter til selv at være en?

Kort opsummeret – af de samme grunde der fik mig til at skifte job tidligere: Udsigten til spændende arbejdsopgaver og muligheder for at lære noget nyt. Min nye arbejdsgiver har desuden værdier, der afspejler mine egne: ærlig, modig og helhjertet.

format_quote
Selv om man er i arbejdslivet i mange år, kan man ikke nå at være ansat i alle de spændende virksomheder, der findes.

Samtidig har jeg denne gang tænkt over én ting til, der fik mig til at vælge konsulentlivet. Livet er kort. Selv om man er i arbejdslivet i mange år, kan man ikke nå at være ansat i alle de spændende virksomheder, der findes.

Som konsulent vil jeg få mulighed for at opleve og lære af flere mennesker, end jeg ville have haft mulighed for som fast ansat. Så mange gange skifter man trods alt heller ikke job.

Ærlig, modig og helhjertet

Trifids værdier er ærlig, modig og helhjertet. Mine kolleger og jeg skal være åbne, forudsigelige og tydelige. Vi skal udfordre etablerede sandheder, være synlige, handlekraftige, modige og oprigtige. Samtidig skal vi samarbejde, udfordre og hjælpe hinanden og respektere og værdsætte andres meninger. Vi skal være optaget af bedste praksis og ny metodik, samtidig med at vi skal være pragmatiske og tilpasse os tingenes tilstand.

Dette er værdier, det er vanskeligt at være uenig i. De er tydelige og lette at identificere sig med. Jeg har været i arbejdslivet et stykke tid og tror, at det er værdier, som jeg også er i stand til at leve op til. Og efter rekrutteringsprocessen hos Trifid er jeg overbevist om, at mine nye kolleger også praktiserer værdierne.

På den anden side af bordet

Jeg har hyret og samarbejdet med mange konsulenter. Vi ønskede at få viden og ekspertise, erfaring, handlekraft, nye blik og nogen, der kunne udfordre etablerede sandheder. Vi ville have sikre leverancer og fornuftig metodik.

I de allerfleste tilfælde fik vi dette. Det fungerede bedst, når vi samarbejdede, havde givet tydeligt definerede opgaver og ikke bare fik en leverance fra konsulenterne. Internt i virksomheden har vi jo meget viden og erfaring, og sammen kan vi opnå noget godt.

Jeg glæder mig til det her – at få lov til at samarbejde med dygtige mennesker, både i vores eget firma og i mange andre. Denne gang på den anden side af bordet

Rådgiver Norge

Hildegunn Lunden

Etter et «helt liv» i offentlig sektor valgte Hildegunn å komme til oss da hun bestemte seg for å flytte seg til den andre siden av bordet. Erfaringene hennes fra endringsprosesser i store offentlige virksomheter er gull verdt for kundene våre som sitter med samme typen utfordringer. I tillegg til å bruke den erfaringen hun har, er dessuten Hildegunn så glad i å lære ting at hun stadig vekk fyller på kunnskapstanken. Dermed blir hun heller aldri utdatert.
Fagområde:
Organisationsudvikling og forandring